Skip to content
Mijn Facebook Is Ontploft Na Deze Foto Van De P-uitreiking Van Mijn Dochter. Een Goede Relatie Met Je Dierbaren Is Niet Altijd Vanzelfsprekend, Maar Er Is Wel Altijd Hulp En Ondersteuning.

Mijn Facebook is ontploft

Mijn Facebook is ontploft. En niet eens na mijn wekelijkse blog. Terwijl ik helemaal niet facebookerig ben.

Want ik vind het nou eenmaal veel leuker om de dingen die voor mij belangrijk zijn niet digitaal maar gewoon persoonlijk te delen met de mensen die me dierbaar zijn.

Maar gisteren maakte ik een uitzondering.

Ik deelde deze foto van mijn stralende dochter Joy, die net haar propedeusecertificaat in ontvangst had mogen nemen, en mijzelf als supertrotse moeder naast haar.

En dat heb ik geweten. Het regende duimpjes, hartjes en lieve commentaren.

Grappig hoe dat blijkbaar werkt, want op mijn wekelijkse stukjes krijg ik juist live veel meer enthousiaste reacties dan digitaal.

“Goh, wat een leuk stukje schreef je weer vorige week.” En ook: “Ik lees altijd met veel plezier je verhalen, je schrijft zo lekker luchtig en je maakt moeilijke dingen makkelijk, daar houd ik van.”

Sociale media zijn niet echt mijn ding, maar ik vind het wel heel leuk om te schrijven. En ik vind het vooral heel leuk om harten aan te raken met mijn woorden.

Gisteren was mijn hart vooral gevuld met trots en enorme dankbaarheid.

We waren met z’n vijven, want ik werd vergezeld door de vier belangrijkste mannen in Joy’s leven. Samen waren we er om haar te supporten en met haar mee te vieren.

En dan besef ik hoe ik het getroffen heb om mama te mogen zijn van drie prachtige, inmiddels jongvolwassen kinderen. Waar ik samen mee op mag lopen, waar ik de leuke en de minder leuke dingen in het leven mee mag delen.

Want uiteindelijk is dat alles wat ertoe doet. Samen met de mensen die je lief zijn het leven delen, de ups en de downs. Met mensen die je steunen en van je houden, no matter what.

Maar een goede relatie met je partner, je ouders, je kinderen en anderen die je lief zijn, gaat niet vanzelf. Dit vergt continue aandacht, eerlijke communicatie en hart-werk.

Om open en kwetsbaar naar de ander te kunnen en te durven zijn, moet je dit eerst naar jezelf zijn. En niet alleen jezelf kennen, maar ook jezelf accepteren en waarderen zoals je bent.

Want een goede relatie met een ander begint altijd met een goede relatie met jezelf.

Voor sommige mensen is dit vanzelfsprekend, maar voor heel veel mensen ook niet.

En het vergt moed om dit echt met jezelf aan te gaan. Maar als je dit echt wilt, dan vind je altijd begeleiding bij dit proces.

Omdat je het wel zelf doet, maar het niet alleen hoeft te doen.

Dus heb je begeleiding nodig om de relatie met jezelf of de relatie met iemand anders die je lief is te verbeteren? Of loop je tegen iets anders aan in je leven?

Klik dan hier.

Back To Top
error: Content is protected !!