Ga naar hoofdinhoud

Hypnotherapie of regressietherapie?

Hypnotherapie of regressietherapie zijn twee verschillende woorden voor dezelfde, zeer effectieve therapie. Ze betekenen hetzelfde en ik gebruik ze dan ook door elkaar heen.

In deze therapievorm begeleid ik de cliënt naar een situatie in het verleden. Vervolgens help ik om deze te vervormen, op zo’n manier dat deze situatie in het heden geen problemen meer geeft.

Regressie

Regressie is niet meer of minder dan teruggaan in het verleden. Dit kan recent verleden of een ver verleden zijn. Als ik je bijvoorbeeld vraag wat je gisteravond gegeten hebt en jij gaat in gedachten terug naar je avondmaaltijd, dan is dit regressie.

Hopelijk geeft dat wat je gisteravond gegeten hebt geen problemen in het heden. Maar van andere dingen uit het verleden kun je flink last hebben. Vaak weet je wel dat je een probleem hebt, maar de oorsprong daarvan zit diep verstopt in je onderbewuste. Daar heb je geen weet van.

Daarom benader ik voor de oplossing van je probleem ook dit onderbewuste. Om hierbij te komen is het belangrijk dat je kritische mind een stapje opzij zet en dat je bereid bent om het verleden los te laten en de oorzaak op te lossen.

Hypnose

Het beste resultaat wordt bereikt door deze therapie te doen in een staat van trance, ook wel hypnose genoemd. Het is daarom ook niet voor niets dat steeds maar weer wordt aangetoond dat hypnotherapie het meest effectief is.

Deze staat van trance is eigenlijk een staat van volledige focus. Net zoals wanneer je met je volle concentratie ergens mee bezig bent en dat je niet meer hoort en ziet wat er allemaal om je heen gebeurt.

Voor het meest effectieve resultaat is het belangrijk dat deze staat van opperste concentratie niet te diep, maar ook niet te oppervlakkig is. Zodat je open staat voor constructieve, helende suggesties.

Doordat je kritische mind niet achter je stuur, maar rustig op de achterbank zit, is het mogelijk om opgeslagen herinneringen te vervormen. Om zo de helende transformatie te maken.

Oplossing

Op deze manier wordt met behulp van hypnotherapie of regressietherapie niet alleen het probleem, oftewel het gevolg, maar ook de oorzaak verwijderd. Met wortel en tak, als ware het onkruid.

En wat ik steeds maar weer terugkrijg is dat na de sessies niet alleen het probleem is opgelost, maar dat er veel meer dingen in het leven van de cliënt positief veranderd zijn.

Precies zoals ook onkruid vaak meerdere uitlopers heeft.

 

Klik hier om terug naar de homepage te gaan.

Back To Top
error: Content is protected !!