Skip to content

Contactformulier

  Over mij

  Het leven wordt voorwaarts geleefd
  en achterwaarts begrepen.

  Daarom begrijp ik het nu beter. Het verhaal van mijn eigen leven en hoe het me heeft gevormd tot wie ik nu ben.

  En hoe ik alles wat ik heb geleerd nu inzet in mijn begeleiding van anderen. In een rijke combinatie van theorie en praktijk, maar vooral in afstemming op wat echt werkt.

  Ik groeide op als oudste dochter in een middenstandsgezin. Veel en hard werken was normaal, mijn vader had als visie liever het snelle dubbeltje dan het langzame kwartje. Hij was zes dagen per week aan het werk en de zevende dag had hij migraine. Mijn moeder zorgde voor het gezin en werkte daarnaast in de winkel. Mijn vader was niet erg beschikbaar, emotioneel al helemaal niet, waardoor mijn moeder op mij ging steunen al toen ik nog heel jong was. Zo miste ik zowel een vader als een moeder en leerde ik al jong om volwassen te zijn. Als stabiele factor voor mijn moeder leerde ik ook om ruimte te geven aan haar emoties en die van mezelf te negeren.

  Bovendien leerde ik dat ik gewaardeerd werd om wat ik deed. Ik kon goed leren en koos voor een zekere studie met een zekere carrière. Ik ging het anders doen dan mijn ouders. Hard werken was tot daar aan toe, maar daar hoorde dan ook veel verdienen bij. Dus ik studeerde jong af als Registeraccountant, zette mijn carrière voort in het bedrijfsleven en werd Financieel Directeur.

  Ik was al op mijn 21e getrouwd met mijn Tsjechische penvriend en ik leek alles te hebben. Een lieve man, drie prachtige kinderen, een goede baan, een mooi huis, veel reizen en leuke sociale contacten. Totdat het begon te schuren in mij.

  De weg die volgde en die me stap voor stap dichter bij mezelf bracht, was ronduit hobbelig. Ik leerde in de praktijk wat de effecten zijn van onveilige hechting, hoe overtuigingen ontstaan, hoe codependency werkt, hoe de systemische wetten werken, hoe hardnekkig patronen kunnen zijn, hoe mijn amygdala er alles aan doet om me veilig te houden en me daarmee bij het leven vanuit een open hart vandaan houdt en nog heel veel meer. Concreet uitte zich dat in gedoe in relaties, uitdagingen in een samengesteld gezin, twee verbroken huwelijken, zakelijk uit het vaste spoor lopen en de nodige gezondheidsklachten.

  Begin 2018, ik was toen 45, besloot ik het roer om te gooien. Ik had lang genoeg geleefd met mijn hoofd op nummer één en mijn hart op nummer twee. Ze zeggen wel eens dat het veertig jaar kost om je persoonlijkheid of ego, of hoe je het maar noemt, op te bouwen, om het daarna weer af te breken. Dat klopte voor mij behoorlijk goed, ik ben me in die tijd steeds pijnlijker bewust geworden van mijn onbewuste patronen en de hoofdrol die mijn hoofd in mijn leven innam. Hoe ik eigenlijk overleefde in plaats van leefde. En ik nam het besluit dat ik dit niet langer wilde.

  Dus ik verkocht mijn grote huis met een grote hypotheek, zodat ik niet langer een groot salaris nodig had. Ik gaf eindelijk gehoor aan de roep van velen om mijn kennis en ervaring te gaan delen en ook andere mensen te gaan begeleiden. Ik schreef mijn boek ‘Toen was Toen en Nu is Nu’, dat je alleen hoeft te lezen wanneer je deze titel niet leeft. Hierin combineer ik de theorie die ik leerde met de toepassing hiervan in mijn eigen leven. In organisaties met een maatschappelijk belang bleef ik parttime actief, waarbij ik dit ging combineren met het begeleiden van mensen in hun weg naar zelfontwikkeling.

  Dit is waar ik nu sta. Gelukkiger dan ooit en dichter bij mezelf dan ooit. Ik ben gezonder dan ooit en mijn relaties zijn gezonder dan ooit. Mijn besluit om mijn hart op nummer één te zetten blijkt aanstekelijk te zijn en ik vind mijn vervulling om ook anderen bij hun weg te begeleiden.

  Wil jij ook begeleiding bij jouw weg? Geven niet alleen mijn kennis en ervaring, maar ook wie ik ben en hoe ik zelf mijn weg loop, jou het vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden?

  Vul dan dit contactformulier in en ik neem contact met je op.

  Back To Top
  error: Content is protected !!