Skip to content
Ik Doe Niet Aan Klantenbinding. Ik Doe Aan Klanten-verbinding. Mijn Klanten Zijn Kritische Mensen Die Hun Leven Willen Verbeteren, Die Zelf Verantwoordelijkheid Nemen En Die Niet Afhankelijk Willen Zijn.

Klantenbinding

Aan klantenbinding doe ik niet. Ik doe wel aan klanten-verbinding.

Dit is nogal een verschil. Het is hetzelfde verschil als tussen afhankelijkheid en zelfredzaamheid. Of tussen gevangenschap en vrijheid.

Klanten die willen dat ik hun problemen oplos, passen niet bij mij.

Natuurlijk, sommigen proberen het in het begin wel. Het is natuurlijk ook wel verleidelijk om iemand anders jouw problemen op te laten lossen.

Maar dat is niet de bedoeling in het leven van een volwassene, dat is nog het simpele verlangen van een kind. En diep vanbinnen is eigenlijk iedereen dit wel met me eens.

Toch kijkt blijkbaar niet iedereen zo diep vanbinnen, want de markt waarin klantenbinding heerst, is megagroot.

En de klant bepaalt, want die betaalt. De markt volgt slechts. Dus we houden dit zelf in stand.

De pilletjesindustrie bijvoorbeeld verdient goudgeld aan klanten afhankelijk maken en afhankelijk houden.

Een afhankelijke klant is dus geen gezonde klant en ook geen dode klant, want dat zijn verloren klanten.

Daarom is het voor hun duurzame verdienmodel niet alleen belangrijk dat klanten niet gezond worden, maar ook dat ze zo lang mogelijk niet doodgaan.

Cruyff zei al: ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’. En dan zie je het inderdaad.

Ondertussen staan de kranten vol met berichten over de zorg die onbetaalbaar wordt.

Deze roep klinkt al een hele tijd en het is al lang tijd voor een fundamentele verandering. Maar hoe urgent is dit eigenlijk, want wat is onbetaalbaar?

Uiteindelijk is geld alleen nog maar papier en zelfs dat al niet meer.

Alle grote problemen de afgelopen zoveel jaren zijn opgelost door geld bij te drukken en de economische wetten te tarten. Maar hoe lang houdt een systeem dit vol?

Dus wat willen we eigenlijk? Iemand anders die de moeilijke beslissingen voor ons neemt? Willen we focus op gezondheid of focus op ziekte? En willen we zelfredzaam of afhankelijk zijn?

Of zijn we het liefst maar niet te kritisch en kijken we de andere kant uit als we iets liever niet willen zien?

Wegkijken is van alle tijden, maar gelukkig kiezen steeds meer mensen om niet meer weg te kijken, om op te staan en om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Gewoon omdat we zo niet met mensen, kinderen, dieren en onze planeet om willen gaan en ook niet willen dat anderen dat wel doen.

Bovendien is het tijd om geld de functie te laten vervullen waarvoor het ooit bedoeld was. Als ruilmiddel en rekeneenheid en niet als machtsmiddel en de meest armzalige manier om rijkdom uit te drukken.

Ik doe dus niet aan klantenbinding, maar wel aan klanten-verbinding.

Mijn klanten zijn kritische mensen die hun leven willen verbeteren, die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid en geluk en die niet afhankelijk willen zijn.

Maar hier wel hulp bij nodig hebben.

Herken je dit, klik dan hier.

Back To Top
error: Content is protected !!