Ga naar hoofdinhoud

Iedereen in hypnose!?

Kun je iedereen in hypnose brengen? Jazeker!

In ieder wel in het geval van de ruime definitie van hypnose: “Door middel van suggesties iemands denken, voelen en handelen in sterke of minder sterke mate sturen.”

We zijn allemaal opgegroeid met de suggesties van onze ouders: “Echte mannen huilen niet” en “als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.”

En op school leerden we hoe we binnen de lijntjes moesten kleuren, dat een 5 een onvoldoende is en hoe we binnen vijf minuten de tafels van 1 tot en met 10 moesten opdreunen.

We leerden doorstuderen, want zonder diploma’s kwam je nergens en een kantoormens werd beter gewaardeerd dan een vakmens. Die suggestie is inmiddels aangepast.

Om te overleven zijn onze hersenen vanuit de evolutie gericht op het vermijden van angst en schaarste. Steeds meer mensen weten hoe ons menselijk brein werkt.

En mensen maken hier veelal heel bewust ook gebruik van wanneer ze andere mensen willen sturen in hun gedrag. Ouders, echtelieden, bazen, marketeers, politici, leraren, medici, goeroes.

Geen probleem als je je hier allebei bewust van bent volgens mij. Maar als degene die gestuurd wordt zich hier niet bewust van is, dan is het niet alleen hypnose, maar wordt het ook manipulatie.

Bij medische hypnose neemt de cliënt het bewuste besluit in hypnose te gaan. Om een probleem op te lossen.

Medische hypnose werkt namelijk heel effectief om iets waar je in het dagelijks leven last van hebt, bijvoorbeeld een angst, een fobie of een verslaving, op te lossen.

Meer dan 99% van alles wat we denken, voelen en doen is onbewust.

Onbewust betekent aangestuurd vanuit het onderbewuste, waar alle oude ervaringen opgeslagen liggen. Dingen die je je nog wel, maar heel vaak ook niet meer kunt herinneren. Fijne en minder fijne ervaringen.

Met de aansturing voor meer dan 99% door ons onderbewuste, ligt dus ook de oplossing voor meer dan 99% in dit onderbewuste.

Het kenmerkende, maar ook het lastige, is dat je met je bewuste mind niet bij je onderbewuste kunt komen. Daarom kom je met alleen praten ook niet bij de kern en dus niet bij de oplossing van het probleem.

Met EMDR en met medische hypnose kun je wel in dit onderbewuste komen. Je gaat dan om de kritische mind heen door middel van lichtjes, geluidjes en trillingen of bij medische hypnose door trance. In deze trance ben je helder en gefocust, zonder dat je denken met je kritische stemmetje er steeds doorheen kwaakt.

In deze staat kun je iets in het onderbewuste herprogrammeren naar wat je wél wilt. Zo kun je wel bij de kern komen en een probleem oplossen.

Dat is dan ook waarom een cliënt mijn standaardvraag: “Wil je in hypnose?” altijd beantwoordt met: “Jazeker!”

Back To Top
error: Content is protected !!