Ga naar hoofdinhoud
Drama Is Van Het Hoofd En Liefde Is Van Het Hart. In De Dans Van Verlatingsangst En Bindingsangst Dansen Jullie Samen Drama. Hart-werk Is De Oplossing.

De dans

Er wordt nogal wat afgedanst. En dan bedoel ik niet klassieke of juist moderne dans, ballet of follow flow. Nee, ik bedoel de dans waarin veel liefdespartners verwikkeld zijn.

Verwikkeld, dat klinkt niet erg vrij en dat is het ook niet. Het is de dans van verlatingsangst en bindingsangst.

Over de liefde zijn de meeste liedjes en misschien ook wel de meeste boeken geschreven. Soms hebben ze een mooi einde, maar meestal is er veel drama.

Drama is van het hoofd en liefde is van het hart.

Ook angst is van het hoofd en daarom zijn het in deze dans dan ook twee hoofden die samen dansen. Jouw hoofd danst met het hoofd van je partner.

Jullie hoofden zeggen jullie harten te beschermen door ze af te sluiten. Om niet opnieuw gekwetst te worden. Want hoofden zeggen dat liefde zoveel gedoe is.

Maar gedoe is van het hoofd en liefde is van het hart.

Uiteraard gaan die hoofden dat niet van zichzelf zeggen. Zo zouden ze hun eigen glazen ingooien en als hoofd wil je natuurlijk wel dat er naar je geluisterd blijft worden.

Pas op, voorzichtig aan, wat als… Better be safe than sorry.

Het is niet belangrijk of je bindingsangst hebt, of verlatingsangst. Of allebei. De partner waar je deze dans mee danst, sluit naadloos bij jou aan, want daar heb je diegene onbewust op uitgekozen.

Bij de ene partner heb je bindingsangst en bij de andere verlatingsangst of omgekeerd. Dat is hoe het werkt.

Je danst de dans net zo lang totdat je leert om dat wat je nodig hebt niet meer bij een ander te zoeken, maar het jezelf te geven. En om je hart niet meer af te sluiten.

Ik weet exact hoe het werkt. In mijn boek beschrijf ik heel eerlijk situaties uit mijn eigen leven, terwijl ik dit nog volop aan het leren was.

Als je hier nog middenin zit, dan is dit ontzettend zwaar, frustrerend en vul zelf de woorden maar aan.

Het is hart-werk dat je te doen hebt.

Maar het goede nieuws is dat dit loont. Dat weet ik niet alleen uit eigen ervaring, maar zie ik gelukkig ook heel veel terug in mijn omgeving en bij cliënten.

Want jezelf geven wat je nodig hebt en met een open hart leven, zorgt niet alleen voor een gelijkwaardige liefdesrelatie, maar heeft effect op alle relaties in je leven.

Je gaat dan merken dat je relaties veranderen, dieper en beter worden en dat je anders in het leven gaat staan.

Van je hoofd naar je hart is maar 20 centimeter, maar het kan een lange, hobbelige weg zijn.

Dit heeft vooral te maken met de stevigheid die je in jezelf voelt en die basis is vooral in de eerste belangrijke jaren van je leven gelegd. Of niet.

Jaren die je niet meer over kunt doen.

Maar hoe oud je nu ook bent, je bent nooit te oud om jezelf alsnog de basis in jezelf te geven. Zodat je niet alleen een fijne relatie krijgt met jezelf, maar met allen die je dierbaar zijn.

Inclusief je liefdespartner.

Want of jullie nou van klassieke of moderne dans houden, of misschien van ballet of follow the flow, iedereen wil toch een vrije keuze hebben?

Wil jij of willen jullie ook deze vrije keuze, geen gedoe en al helemaal geen angst in jullie relatie meer hebben?

Wil jij of willen jullie hulp om de dans van verlatingsangst en bindingsangst voor eens en voor altijd te doorbreken?

Klik dan hier.

Back To Top
error: Content is protected !!